Met film creëer je een authentiek beeld van je organisatie, product of service. Je laat met film letterlijk zien wat jouw organisatie of jijzelf doet. Met film deel je kennis en expertise of breng je jouw product of service op een unieke manier onder de aandacht bij de doelgroep.
Wil je ook een film laten maken? Wie weet is jouw film m’n volgende pronkstuk, waar we samen trots op kunnen zijn.
Documentaires zijn één van mijn favoriete vormen van filmproducties. Juist omdat ik er in geloof dat je met een documentaire geen marketing achtige films produceert, waarbij de dingen mooier worden gemaakt dan ze daadwerkelijk zijn.
Als filmmaker uit Den Haag maak ik graag documentaires met een maatschappelijk thema, welke onder te verdelen zijn in:
Wil je een film laten maken met inhoud? Kies dan voor een documentaire. Op deze manier laat je de kijkers zien waar jouw organisatie voor staat en wie de mensen zijn waarmee je werkt. Bovendien laat je in een documentaire ook zien dat je geeft om de mensen waar je mee samen werkt.
Met film in de vorm van documentaire geef je namelijk een authentiek beeld weer van jouw organisatie en de werkzaamheden die je verricht. In een documentaire komen de mensen zelf aan het woord, waarmee je een oprecht beeld creëert van de organisatie.
Laat bijvoorbeeld klanten of partijen waarmee je samenwerkt vertellen waarom ze juist zo graag met jou werken. Of laat medewerkers vertellen over de verschillende processen en ontwikkelingen, met daarbij aandacht voor de zaken die voorheen niet goed gingen en nu juist wel. De focus op verandering, verbetering en vooruitgang dus.
Als freelance filmmaker uit Den Haag maak ik graag films in de vorm van documentaire. Met een documentaire kun je namelijk vertellen én laten zien. Door de mensen waar je mee samenwerkt of van de verschillende betrokken partijen aan het woord te laten, geef je een unieke kijk op wat je doet en breng je jouw boodschap over op de doelgroep.
Film in de vorm van documentaire is daarnaast een uitstekende manier om diepgang te geven aan jouw verhaal. Bovendien kan diepgang ook prima worden gecreëerd in een korte documentaire waar we een reeks losse films van maken, bijvoorbeeld om in te zetten op social media.
Hoe maak je beelden voor een film van dingen die (nog) niet zichtbaar zijn, bijvoorbeeld in het geval van nieuwe duurzame technieken? Simpel: door gebruik te maken van animaties, tekstballonnen of infographics.
Door echte beelden in de filmproductie te combineren met vormgegeven beelden kun je het onzichtbare toch in beeld brengen. Ideaal dus als er een nieuw, innovatief idee moet worden uitgebeeld. Uiteraard verwerk ik animaties wel op een gedoseerde manier door de film, zodat het authentieke en echte verhaal altijd op de voorgrond blijft.
Bij iedere film of documentaire is het belangrijk om te bepalen wat de boodschap is en voor wie deze is bestemd. Wat is het doel van de film en wie is de doelgroep? Indien je dit nog niet helemaal duidelijk hebt, denk ik graag even met je mee.
Daarnaast is de manier waarop de boodschap wordt verteld natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Zo kun je veranderingen pas laten zien als je ook durft te vertellen wat er voorheen niet goed ging. Ik neem daarom altijd de nodige tijd om het vertrouwen te winnen van de personages die aan het woord komen. Daarna beginnen we pas met filmen.
Met film maak je een lastig onderwerp begrijpelijk voor kijkers met een totaal ander referentiekader. Om dit goed te doen is het script enorm belangrijk. Van te voren moet het onderwerp namelijk duidelijk zijn, zodat dit op een duidelijke manier kan worden weergegeven.
Bovendien zorgt een duidelijk script voor meer detail in de verkennende gesprekken. Simpelweg omdat ik als filmproducent op deze manier met voorkennis de gesprekken in kan gaan en dat is natuurlijk wel zo makkelijk werken.
Door samen met de opdrachtgever te werken aan een strak script zorg ik er voor dat de opnames efficiënt verlopen en er al snel een duidelijk verhaal naar voren komt. Belangrijk voor het slagen van de film is dat de opdrachtgever het vertrouwen heeft in de edit en het maken van de juiste keuzes daarbij.
De realiteit is dat ieder maakproces pieken en dalen heeft. Dit geldt natuurlijk ook tijdens de productie van een film. Je kunt een script zo mooi schrijven als je wilt, in de praktijk loopt het vaak net even anders. Wetende dat er altijd onverwachte situaties kunnen voorkomen, spring ik daar juist graag flexibel mee om.
Het vastleggen van deze onverwachte situaties in uniek beeldmateriaal is dan ook wat ik maar al te graag doe. Uit ervaring weet ik dat de film hierdoor juist nog mooier en beter wordt dan vooraf gedacht. Bovendien ga ik als freelance filmmaker graag flexibel om met geplande filmuren, zodat we altijd de mogelijkheid hebben de juiste unieke situaties vast te leggen op beeld.
Omdat ik vaak als one-woman-crew aan het werk ga zorg ik ervoor dat ik flexibel kan zijn. Mocht er toch extra hulp nodig zijn tijdens de filmproductie? Dan kan ik in elke fase van het proces een professional inschakelen. Bijvoorbeeld om extra snelheid te maken, ik aanvullende expertise nodig heb of als het filmproject simpelweg te groot is voor mij alleen.